Koulutusta ja tietoa eläkkeelle siirtymisestä 14.-15.11.2020 etäopetuksena

5.10.2020

Koulutusta ja tietoa eläkkeelle siirtymisestä 14.-15.11.2020 etäopetuksena

 

Eläkkeelle siirtyminen merkitsee suurta elämänmuutosta. Tuttu ajankäyttö ja rutiinit katoavat, työtoverit jäävät työpaikalle ja henkilö astuu uuteen elämänvaiheeseen. Tämän kurssin tarkoitus on tukea selviytymistä tästä muutoksesta. Kurssi tarjoaa tietoa myös työeläketurvasta ja eläkeuudistuksesta.

Kurssi sopii sekä pian eläkkeelle siirtyville että vielä yli 10 vuotta työelämässä jatkaville, 55-vuotiaille tai vanhemmille henkilöille. Kurssille voi osallistua myös alle 55-vuotias luottamushenkilö, jolle työntekijät esittävät myös eläkeasioihin liittyviä kysymyksiä.

Sisältö:
• Valmistautuminen eläkkeelle siirtymiseen
• Eläkkeelle siirtymisen aiheuttama elämänmuutos
• Työeläketurva ja eläke-etuudet
• Mahdollisuudet harrastaa ja vaikuttaa eläkkeellä

Kurssi suoritetaan etäopiskeluna käyttämällä selainpohjaista verkko-oppimisympäristöä sekä videoneuvotteluohjelmaa. Kurssi on rakennettu, niin että voit valita käytätkö opiskeluun tietokonetta, puhelinta tai tablettia - mitään asennuksia tai lisäohjelmia ei tarvita. Mikäli osallistut tietokoneella, tarvitaan kuulokkeet ja mikrofoni. Materiaali toimii kaikissa välineissä ja opiskelu on pyritty tekniikan kannalta tekemään mahdollisimman helpoksi.

Viimeinen ilmoittautumispäivä 12.10.2020

Kurssi on liiton jäsenille maksuton.

 

Ilmoittautumislinkki ja ohjelma